Θέλετε να αδυνατίσετε; Φάτε σε κόκκινο πιάτο!

gia-adinatismaΚαθώς πλησιάζουν τα Χριστούγεννα, το κόκκινο χρώμα μπαίνει όλο και περισσότερο στην καθημερινότητά μας.Εάν η ιδέα των λαχταριστών Χριστουγεννιάτικων εδεσμάτων σας έχει ήδη προδιαθέσει για… διατροφικές ατασθαλίες, μείνετε συγκεντρωμένοι στο κόκκινο χρώμα του πιάτου! Σύμφωνα με νέα μελέτη, έχουμε την τάση να τρώμε λιγότερο όταν μας σερβίρουν το φαγητό σε κόκκινο πιάτο.Παλαιότερες πειραματικές μελέτες είχαν δείξει ότι το κόκκινο πιάτο μας αποτρέπει να σερβίρουμε μεγάλη ποσότητα κόκκινης σάλτσας με τα μακαρόνια μας, ενώ το λευκό πιάτο έχει την ίδια επίδραση όταν η σάλτσα είναι λευκή
Η νέα μελέτη, η οποία δημοσιεύεται στο έγκριτο επιστημονικό περιοδικό Apetite, υποδεικνύει ότι συγκεκριμένα το κόκκινο χρώμα –και όχι απλώς η αντίθεση των χρωμάτων– μας κάνει να καταναλώνουμε λιγότερες ποσότητες φαγητού.
Οι ερευνητές από το Πανεπιστήμιο της Πάρμα στην Ιταλία κατάφεραν μάλιστα να επεκτείνουν τα ευρήματά τους και σε άλλες καταναλωτικές συνήθειες και διαπίστωσαν πως καταναλώνουμε λιγότερες ποσότητες προϊόντων όπως η κρέμα χεριών όταν η συσκευασία έχει κόκκινο χρώμα.
Προτιμήστε λοιπόν τα κόκκινα πιάτα για τα αποφύγετε τα κιλά των Χριστουγέννων!

loading...
Share on Google plus

Σχετικά με Tromero.eu

Παρακαλούμε γράψτε το σχόλιο σας σχετικά με το 'αρθρο με ευγενικό τρόπο. Η άποψή σας ειναι πολύ πολύτιμη.Σας ευχαριστούμε.
    Blogger Comment
    Facebook Comment

0 σχολια:

Δημοσίευση σχολίου

Παρακαλούμε κάντε το σχόλιο σας,η άποψή σας ειναι πολύ πολύτιμη γιά εμάς για να συνεχίσουμε.Σας ευχαριστούμε.