Ανασχηματισμός Κυβέρνησης τη Δευτέρα 17/10.

tsipras-anasximatismos
Ποιοι θα μείνουν, ποιοι θα φύγουν και ποιοι θα έρθουν, μετά τον ανασχηματισμό που προβλέπει να καταφύγει η κυβέρνηση τη Δευτέρα 17/10;

Ενδιαφέρον εστιάζεται στην Δευτέρα 17/10 καθώς πληροφορίες αναφέρουν ότι εκείνη την ημέρα, ο Πρωθυπουργός θα προχωρήσει στον περιβόητο ανασχηματισμό της κυβέρνησής του που όλοι προεξοφλούν ότι θα είναι ριζικός. Προβλέπεται μάλιστα να αλλάξουν..πολλά ονόματα!


 Μάλιστα, η τελευταία πρόταση στον Πρωθυπουργό και η σχετική συζήτηση έχει δύο φορές τα τελευταία 24ωρα: Η πρώτη έγινε το περασμένο Σάββατο και η δεύτερη συζήτηση έγινε χθες, Τρίτη, στο αεροπλάνο κατά την επιστροφή τη πρωθυπουργικής συνοδείας από την τριμερή συνάντηση του Καΐρου.

Το μέγαρο Μαξίμου θα επιθυμούσε ιδανικά ο κυβερνητικός ανασχηματισμός να γίνει μετά την ολοκλήρωση της δεύτερης αξιολόγησης την οποία – επίσης ιδανικά – υπολόγιζε εντός του Νοεμβρίου. Ωστόσο, φαίνεται πώς διάλεξαν τη Δευτέρα 17/10.

Όμως, επειδή το σενάριο αυτό δεν φαίνεται να ευοδώνεται και δεδομένων των εκρηκτικών προβλημάτων που αντιμετωπίζει η κυβέρνηση αλλά και των αναγκών να δώσει ο Πρωθυπουργός ένα «φρεσκάρισμα» στο κυβερνητικό σχήμα, όλα συνηγορούν πως τα νέα ονόματα για τον ανασχηματισμό θα βγουν άμεσα και ίσως είναι τη Δευτέρα 17/10.

Τελικές αποφάσεις δεν ελήφθησαν προσώρας καθώς στην περίπτωση που γίνει άμεσα ο ανασχηματισμός δεν θα είναι τόσο ευρύς καθώς θα είναι δύσκολο να αλλάξουν υπουργοί εν μέσω αξιολόγησης.

Πληροφορίες αναφέρουν επιπλέον ότι στο Μαξίμου αρχίζει να επικρατεί η σκέψη να τοποθετηθεί στην θέση του γραμματέα του ΣΥΡΙΖΑ, μετά τον ανασχηματισμό, ένα όνομα-κλειδί για να συντονίζει κόμμα και κυβέρνηση και να προλαμβάνει εσωκομματικές γκρίνιες.

Για έναν τέτοιο ρόλο, προορίζεται εις εκ των κορυφαίων υπουργών σήμερα. Ωστόσο ο Πάνος Σκουρλέτης φέρεται να έχει αρνηθεί αυτό τον ρόλο.

Σύμφωνα με τις τελευταίες πληροφορίες στην θέση του υπουργού Οικονομικών θα παραμείνει ο Ευκλείδης Τσακαλώτος, όπως και ο Νίκος Παππάς στην θέση του υπουργού Επικρατείας.

Ακόμη ακούγεται ότι παραμένει στο Προστασίας του Πολίτη ο Νίκος Τόσκας, που συνεργάζεται με την κυβέρνηση όπως και ο Νίκος Κοτζιάς μέσω της πολιτικής κίνησης «Πράττω» – αν και υπάρχουν πολλές αντιδράσεις για το πρόσωπό του, κυρίως από κόμμα.

Τα επόμενα 24ωρα, ίσως στις 17/10, θα κριθεί το αν θα παραμείνει στο κυβερνητικό του πόστο ο Πάνος Σκουρλέτης ενώ φημολογείται ότι η νυν υφυπουργός και κυβερνητική εκπρόσωπος Ολγα Γεροβασίλη θα αναβαθμιστεί σε υπουργό Επικρατείας.

Αλλαγή θέσης ή και εκτός κυβέρνησης αναμένετια να μείνουν αρκετοί σημερινοί υπουργοί και υφυπουργοί όπως οι Γιώργος Κατρούγκαλος, Τρύφων Αλεξιάδης, Ανδρέας Ξανθός κ.α.

Στο νέο σχήμα αναμένεται να μπει πλειάδα νέων στελεχών 30άρηδων-40άρηδων ενώ ακούγονται ότι θα αξιοποιηθούν σε κυβερνητικές θέσεις βουλευτές όπως οι κ.κ. Φάμελλος Καραγιαννίδης, Συρμαλένιος, Σαντορινιός, Σεβαστάκης, Καρακώστα, Αυλωνίτου κ.α.


loading...
Share on Google plus

Σχετικά με Unknown

Παρακαλούμε γράψτε το σχόλιο σας σχετικά με το 'αρθρο με ευγενικό τρόπο. Η άποψή σας ειναι πολύ πολύτιμη.Σας ευχαριστούμε.
    Blogger Comment
    Facebook Comment

0 σχολια:

Δημοσίευση σχολίου

Παρακαλούμε κάντε το σχόλιο σας,η άποψή σας ειναι πολύ πολύτιμη γιά εμάς για να συνεχίσουμε.Σας ευχαριστούμε.