Γαλλία: «Καμπάνα» 1,3 εκατ. δολαρίων σε εστιατόριο διάσημου σεφ

sef-gallia
Ένα μικρό κομμάτι από μεταλλικό σύρμα μέσα σε πιάτο με κόκορα κρασάτο μπορεί να κοστίσει πολύ ακριβά στον διάσημο Γάλλο σεφ Ντανιέλ Μπουλούτ: ένα από τα νεοϋορκέζικα ρεστοράν του καλείται να πληρώσει 1,3 εκατομμύριο δολάρια σε πελάτη που χρειάστηκε να εγχειριστεί επειγόντως αφού κατάπιε το ξένο αντικείμενο μαζί με την μπουκιά του.

Ο πελάτης Μπάρι Μπρετ, πήγε μαζί με τη γυναίκα του στις 28 Φεβρουαρίου του 2015 στο εστιατόριο Bistro Moderne στην 44η Οδό, πολύ κοντά στην Τάιμς Σκουέαρ στο Μανχάταν, όπου παρήγγειλε κόκορα κρασάτο. Μόλις που είχε αρχίσει να τρώει όταν αισθάνθηκε κάτι αιχμηρό στο λαιμό του με συνέπεια να φύγει άρον άρον από το εστιατόριο, σύμφωνα με την καταγγελία που πρωτοκολλήθηκε στις 15 Απριλίου. 

Η κατάστασή του χρειάστηκε εγχείρηση. Ο χειρουργός είπε ότι το αντικείμενο ήταν ένα μεταλλικό σύρμα μήκους 2,5 εκατοστών που προερχόταν από μια φτηνή βούρτσα καθαρίσματος. Τυχόν λοίμωξη θα μπορούσε να στοιχίσει τη ζωή του άνδρα, σύμφωνα με τους δικηγόρους του.

Στην απόφασή του, το δικαστήριο της Νέας Υόρκης κρίνει ότι το ρεστοράν επέδειξε "αμέλεια" και επιδίκασε αποζημίωση 1,3 εκατομμυρίου δολαρίων --εκ των οποίων το 1 εκατομμύριο για ηθική βλάβη-- στον Μπρετ, συν 11.000 δολάρια στη σύζυγό του.

Το εστιατόριο είναι γνωστό για την κουζίνα bistro chic και για τα γκουρμέ χάμπουργκερ τα οποία φτιάχνει από το 2001.

Σύμφωνα με τον Τζ.Π. Μποτάρι, δικηγόρο του ρεστοράν, θα ασκηθεί έφεση κατά της δικαστικής απόφασης, κυρίως κατά της απόφασης περί ηθικής βλάβης. "Δεν ήταν σκόπιμο", εξηγεί ο δικηγόρος, υποστηρίζοντας ότι η ηθική βλάβη δεν μπορεί να ευσταθεί παρά μόνο αν ο κατηγορούμενος έδρασε εν γνώσει του. Δήλωσε, όπως είχε κάνει και κατά τη διάρκεια της δίκης, ότι ο Μπάρι Μπρετ περίμενε να περάσουν τέσσερις ημέρες πριν πάει στο νοσοκομείο, κάτι που συνέτεινε σημαντικά στην επιδείνωση της κατάστασης της υγείας του.

Η δικηγόρος του Μπάρι Μπρετ, η Ελίζαμπεθ Εϊλέντερ, δήλωσε "πολύ ικανοποιημένη" που το δικαστήριο αναγνώρισε τη σοβαρότητα των τραυμάτων του πελάτη της και "πόσο επικίνδυνη ήταν η χρήση μεταλλικής βούρτσας κοντά στα τρόφιμα". "Το εστιατόριο ουδέποτε θέλησε να αναλάβει την ευθύνη του, αντίθετα επιδίωξε να κατηγορήσει το θύμα", τόνισε. 

Ο Ντανιέλ Μπουλούτ έχει δέκα εστιατόρια στη Νέα Υόρκη, ανάμεσά τους το "Daniel", το πιο φημισμένο και βραβευμένο με δύο αστέρια από τον οδηγό γαστρονομίας Michelin, και περίπου 20 εστιατόρια σε όλο τον κόσμο.

ΠΗΓΗ: ΑΠΕ-ΜΠΕ
loading...
Share on Google plus

Σχετικά με Tromero.eu

Παρακαλούμε γράψτε το σχόλιο σας σχετικά με το 'αρθρο με ευγενικό τρόπο. Η άποψή σας ειναι πολύ πολύτιμη.Σας ευχαριστούμε.
    Blogger Comment
    Facebook Comment

0 σχολια:

Δημοσίευση σχολίου

Παρακαλούμε κάντε το σχόλιο σας,η άποψή σας ειναι πολύ πολύτιμη γιά εμάς για να συνεχίσουμε.Σας ευχαριστούμε.