Προσοχή! Αυτός είναι ένας εύκολος τρόπος απώλειας της ακοής

xasimo-akois
Σύμφωνα με τον Παγκόσμιο Οργανισμό Υγείας...
(ΠΟΥ) τα άτομα που χρησιμοποιούν ακουστικά θα πρέπει να περιορίσουν την χρήση τους σε μία ώρα την ημέρα και να χαμηλώσουν την ένταση του ήχουωαλλιώς κινδυνεύουν με μόνιμη απώλεια ακοής.

Βάσει σχετικής ανακοίνωσης που δημοσιεύθηκε χτες, ο ΠΟΥ υποστηρίζει ότι οι νέοι άνθρωποι διατρέχουν μεγαλύτερο κίνδυνο αφού χρησιμοποιούν τα ακουστικά τους σε μη ασφαλείς εντάσεις στον ήχο και για πολλές ώρες καθημερινά, καθώς επίσης περίπου και το 40% των νέων εκτίθεται επίσης σε επιβλαβή επίπεδα θορύβου στα νυχτερινά κέντρα.

Η ένταση του ήχου στο επίπεδο των 85 ντεσιμπέλ, που ισοδυναμεί με τον θόρυβο από την κίνηση στον δρόμο, μπορεί να είναι ασφαλώς ανεκτό από το ανθρώπινο αυτί για έως και οκτώ ώρες. Αλλά ο χρόνος ασφαλούς έκθεσης πέφτει στο μισό με κάθε τρία επιπλέον ντεσιμπέλ, κάτι που σημαίνει ότι η ένταση ήχου των 100 ντεσιμπέλ είναι ασφαλής μόνο για 15 λεπτά.

Η δρ Chadha επισήμανε ότι κάποιος που ανεβάζει την ένταση αυτή στα 95 ντεσιμπέλ για μια περίοδο 30 λεπτών κάθε μέρα πρόκειται να πάθει ανεπανόρθωτη βλάβη στην ακοή του μέσα 1-2 χρόνια...
loading...
Share on Google plus

Σχετικά με Unknown

Παρακαλούμε γράψτε το σχόλιο σας σχετικά με το 'αρθρο με ευγενικό τρόπο. Η άποψή σας ειναι πολύ πολύτιμη.Σας ευχαριστούμε.
    Blogger Comment
    Facebook Comment

0 σχολια:

Δημοσίευση σχολίου

Παρακαλούμε κάντε το σχόλιο σας,η άποψή σας ειναι πολύ πολύτιμη γιά εμάς για να συνεχίσουμε.Σας ευχαριστούμε.