Η Σκάρλετ Γιόχανσον έκανε μήνυση σε Γάλλο συγγραφέα...

gioxanson-490x290
Η αμερικανίδα ηθοποιός Σκάρλετ Γιόχανσον μήνυσε ένα γάλλο συγγραφέα ζητώντας αποζημίωση 50.000 ευρώ με το αιτιολογικό ότι υπέκλεψε την εικόνα της ως διάσημη περσόνα για να σκιαγραφήσει το βασικό χαρακτήρα στο τελευταίο του συγγραφικό έργο. 

Το μυθιστόρημα με τίτλο La premiere chose qu'on regarde ( Το πρώτο πράγμα που κοιτάζω ) του Γκεγκουάρ Ντελακούρ κυκλοφόρησε το Μάρτιο του 2013 και έχει πουλήσει περίπου 100.000 αντίτυπα.


Ο δικηγόρος της ηθοποιού ανέφερε στο δικαστήριο του Παρισιού ότι το μυθιστόρημα παραβίασε την εικόνα της Γιόχανσον, χρησιμοποιώντας το όνομα και τη φήμη της, χωρίς της συγκατάθεσή της και με ψευδείς ισχυρισμούς σχετικά με την ιδιωτική ζωή της.


 Η υπεράσπιση του Ντελακούρ απέρριψε την καταγγελία ως «εντελώς σκανδαλώδη », λέγοντας ότι ο συγγραφέας «δεν είναι ένας παπαράτσι» και είχε το δικαίωμα στη συγγραφική δημιουργική ελευθερία.


Ούτε η Γιόχανσον, ούτε ο συγγραφέας παρέστησαν στην ακροαματική διαδικασία. Σε μια συνέντευξή του στην εφημερίδα Le Figaro, ο Ντελακούρ, είπε ότι ήταν « έκπληκτος » από την αγωγή.


«Ένα πράγμα είναι σίγουρο, ότι σε καμία περίπτωση δεν δυσφημείται. Αντίθετα, είναι κάτι περισσότερο από ένας φόρο τιμής σε αυτήν», ανέφερε ο συγγραφέας προσθέτοντας ότι «το μυθιστόρημα μιλά για την τυραννία των πραγματικά όμορφων γυναικών» και «η Σκάρλετ Γιόχανσον αντιστοιχεί στο αρχέτυπο της ομορφιάς σήμερα». Η απόφαση του δικαστηρίου αναμένεται στις 2 Ιουλίου.
loading...
Share on Google plus

Σχετικά με Unknown

Παρακαλούμε γράψτε το σχόλιο σας σχετικά με το 'αρθρο με ευγενικό τρόπο. Η άποψή σας ειναι πολύ πολύτιμη.Σας ευχαριστούμε.
    Blogger Comment
    Facebook Comment

0 σχολια:

Δημοσίευση σχολίου

Παρακαλούμε κάντε το σχόλιο σας,η άποψή σας ειναι πολύ πολύτιμη γιά εμάς για να συνεχίσουμε.Σας ευχαριστούμε.