Ξανά στο προσκήνιο το «κούρεμα» τραπεζικών καταθέσεων

Ξανά στο προσκήνιο το «κούρεμα» τραπεζικών καταθέσεων
Επιμένουν οι Ευρωπαίοι να εφαρμόσουν σύντομα το μοντέλου Κύπρου με «κούρεμα» τραπεζικών καταθέσεων και στην Ελλάδα.
Οι πληροφορίες που καταφθάνουν από τις Βρυξέλλες λένε ότι οι δανειστές μας ετοιμάζουν μία «λύση-σοκ» για να εξευρεθεί το ποσό που χρειάζεται για να κλείσει το χρηματοδοτικό κενό που εμφανίζει το ελληνικό πρόγραμμα.
Με άλλα λόγια, η Ελλάδα θα χρειαστεί επιπλέον περίπου 10 δισ. για να κλείσει η χρηματοδοτική τρύπα. Ποσό όμως το οποίο οι Ευρωπαίοι δεν θέλουν να βάλουν από την τσέπη τους, ενώ και το ΔΝΤ έχει διαμηνύσει ότι δεν πρόκειται να ρίξει κι άλλα χρήματα στο ελληνικό πρόγραμμα.
Το ερώτημα είναι λοιπόν: από που θα βρεθούν τα λεφτά;
Την απάντηση προετοιμάζουν οι Ευρωπαίοι να την δώσουν με μία πρόταση-«ηλεκτροσοκ» που θα επιβάλλει κούρεμα καταθέσεων στις τράπεζες με κλιμακωτό φόρο.
Στελέχη της Ευρωπαϊκής Επιτροπής θέλουν πλέον να επιβάλλουν το μοντέλο της Κύπρου γενικότερα στην Ευρωζώνη, ώστε να καλύπτεται με αυτόν τον τρόπο μέρος της χρηματοδότησης δημοσιονομικών προγραμμάτων χωρών, που μπαίνουν υπό καθεστώς Μνημονίων.
Η κυβέρνηση μπορεί να λέει ότι δεν θα υπάρξει νέο Μνημόνιο με δανεικά προς την Ελλάδα, όμως αυτό που δεν λέει είναι το πού θα βρεθούν τα λεφτά αν δεν προέλθουν από δανεισμό από τα κράτη μέλη όπως συνέβαινε μέχρι σήμερα.
Δυστυχώς δεν πρόκειται περί κινδυνολογίας, αλλά για πραγματικές σκέψεις που κυριαρχούν στους Ευρωπαϊκούς κύκλους με χρονικό ορίζοντα εφαρμογής τους μετά τις Ευρωκλογές... Το ερώτημα είναι: η κυβέρνηση έχει σχέδιο για να προστατέψει τις καταθέσεις των Ελλήνων φορολογουμένων που η Τρόικα τους τα «παίρνει» και από τις δύο τσέπες;

loading...
Share on Google plus

Σχετικά με Tromero.eu

Παρακαλούμε γράψτε το σχόλιο σας σχετικά με το 'αρθρο με ευγενικό τρόπο. Η άποψή σας ειναι πολύ πολύτιμη.Σας ευχαριστούμε.
    Blogger Comment
    Facebook Comment

0 σχολια:

Δημοσίευση σχολίου

Παρακαλούμε κάντε το σχόλιο σας,η άποψή σας ειναι πολύ πολύτιμη γιά εμάς για να συνεχίσουμε.Σας ευχαριστούμε.