Τέσσερις μοντέρνες συνήθειες που πρέπει να κόψετε εδώ και τώρα.

Τέσσερις μοντέρνες συνήθειες που πρέπει να κόψετε εδώ και τώρα.
Η σύγχρονη εποχή των ταχύτατων επικοινωνιών και των υπολογιστών προσφέρει απίστευτες ευκολίες όχι μόνο στη δουλειά μας αλλά και στην καθημερινότητά μας...


Όμως πέρα από τις λίστες με τα ΠΡΕΠΕΙ υπάρχουν και οι απαγορευτικές λίστες με τα ΜΗ. Μια τέτοια λίστα μάς υπενθυμίζει όλα όσα μπαίνουν εμπόδιο σε μια παραγωγική και αποδοτική ζωή.

Ο επιχειρηματίας και πετυχημένος συγγραφέας Τιμ Φέρις υποστηρίζει ότι αρκετές μοντέρνες συνήθειες μας στερούν χρόνο και ενέργεια, γι' αυτό και πρέπει να τις βγάλουμε από τη ζωή μας.
Δείτε μερικές από αυτές.

1. Απαντάμε στο τηλέφωνο όταν ο αριθμός είναι άγνωστος

Η διακοπή χαλάει τη συγκέντρωσή μας και μάλιστα η συζήτηση που θα ακολουθήσει είναι πιο πιθανό να μας κοστίσει χρόνο παρά να μας προσφέρει κάτι θετικό. Είναι προτιμότερο να καλέσουμε εμείς αργότερα ή να ακούσουμε το φωνητικό μήνυμα που θα αφήσει αυτός που μας καλεί.

2. Στέλνουμε e-mail νωρίς το πρωί και αργά το βράδυ

Το πρώτο μπορεί να μπει εμπόδιο στη λίστα με τις προτεραιότητές μας ή στα σχέδια που έχουμε κάνει για το υπόλοιπο της ημέρας, ενώ το δεύτερο μπορεί να μας χαλάσει τον ύπνο.

3. Δουλεύουμε περισσότερο αλλά δεν έχουμε χρόνο

Προσπαθώντας να αντισταθμίσουμε το βουνό των υποχρεώσεων με περισσότερες ώρες δουλειάς, καταλήγουμε να σπαταλάμε περισσότερη ενέργεια με χειρότερα αποτελέσματα. Σύμφωνα με τον Φέρις, η λύση βρίσκεται στις προτεραιότητες. Η ζωή μας θα γίνει πολύ πιο εύκολη εάν διεκπεραιώνουμε πρώτα τις πιο σημαντικές υποχρεώσεις.

4. Παραμένουμε συνδεδεμένοι 24 ώρες το 24ωρο

Τουλάχιστον μία ημέρα την εβδομάδα πρέπει να αφήνουμε κατά μέρος κινητά και υπολογιστές. Όσο πιο δύσκολο μας φαίνεται να το κάνουμε, τόσο περισσότερο ανάγκη το έχουμε.Πηγή: onmed.gr
loading...
Share on Google plus

Σχετικά με Unknown

Παρακαλούμε γράψτε το σχόλιο σας σχετικά με το 'αρθρο με ευγενικό τρόπο. Η άποψή σας ειναι πολύ πολύτιμη.Σας ευχαριστούμε.
    Blogger Comment
    Facebook Comment

0 σχολια:

Δημοσίευση σχολίου

Παρακαλούμε κάντε το σχόλιο σας,η άποψή σας ειναι πολύ πολύτιμη γιά εμάς για να συνεχίσουμε.Σας ευχαριστούμε.