Mας ΤΡΕΛΑΝΑΝ ΟΙ Αμερικανοί! Βαφτίζουν τα παιδιά τους Facebook

Κολτ, Ρέμινγκτον, Ρούγκερ. Δεν πρόκειται για οπλοστάσιο, αλλά για τα νέα ονόματα που δίνουν αρκετοί Αμερικανοί στα παιδιά τους! Στη νέα μόδα με τα τρελά ονόματα τα όπλα έρχονται πρώτα. Δεν λείπουν μάλιστα και οι κολλημένοι με το διαδίκτυο γονείς που ονομάζουν τα βλαστάρια τους Facebook και Retweet!

Αυτά τα φοβερά γράφει στην ιστοσελίδα της www.babynamewizard.com η Λόρα Γουότενμπεργκ, η οποί α συγκεντρώνει στατιστικές σχετικά με τα ονόματα που προτιμούν οι γονείς στις ΗΠΑ για τα παιδιά τους κι έχει γράψει αρκετά άρθρα για το θέμα. Η αμερικανίδα μπλόγκερ βγήκε με βάση τα στοιχείας της Κοινωνικής Ασφάλισης ότι τα ονόματα των όπλων γνωρίζουν μεγάλη άνθηση τα τελευταία χρόνια.

Οπως φαίνεται, οι μικροί Κολτ το 2012 ήταν κατά 492 % περισσότεροι σε σχέση με το 2002! Οι μικροί Ρέμινγκτον, αγόρια και κορίτσια, αυξήθηκαν σε ποσοστό 360% μέσα στο ίδιο διάστημα. Αλλά, το μεγαλύτερο ποσοστό αύξησης (513%) παρουσιάζουν οι Ρούγκερ, οι οποίοι φέρουν το όνομα της μεγαλύτερης κατασκευάστριας εταιρία όπλων στις ΗΠΑ!

Βέβαια, όσο κι αν έχουν αυξηθεί τα ονόματα όπλων στα μικρά παιδιά, δεν παύουν να είναι ελάχιστα σε σχέση με τον γενικό πληθυσμό. Υπάρχουν 1.000 Κολτ, 666 Ρέμινγκτον και 118 Ροούγκερ. Οι περισσότεροι Αμερικανοί εξακολουθούν να δίνουν «ανθρώπινα» ονόματα στα παιδιά τους. Τα πιο δημοφιλή ονόματα το 2012 ήταν το Έμμα και το Σοφία για τα κορίτσια και για τα αγόρια Μέισουν, Γουίλιαμ και Λίαμ.

Aλλά και πάλι, το γεγονός τράβηξε την προσοχή της Λόρα Γουότενμπεργκ. Κυρίως, γιατί τα ονόματα με όπλα είναι πολύ πιο δημοφιλή σε σχέση με ονόματα εμπνευσμένα από το ίντερνετ όπως Φέισμπουκ και Ριτουίτ, σπάνια μεν, υπαρκτά δε.

Σε μια χώρα όπου κάθε 17 λεπτά ένας άνθρωπος σκοτώνεται από πυροβόλο όπλο, το να δίνει κάποιος στο παιδί του το όνομα ενός ρεβόλβερ ή μιας καραμπίνας, σίγουρα δεν είναι κάτι που περνά απαρατήρητο. «Αν κοιτάξουμε λίγο πιο βαθιά, θα πάρουμε μια ιδέα για το τι προσπαθούν να μας πουν αυτοί οι άνθρωποι, για τα όνειρά τους, καθώς και για τις εμμονές τους», σχολιάζει η μπλόγκερ. Πάλι καλά που όσοι έχουν τέτοια εμμονή με τα όπλα είναι ακόμα σχετικά λίγοι...
loading...
Share on Google plus

Σχετικά με Tromero.eu

Παρακαλούμε γράψτε το σχόλιο σας σχετικά με το 'αρθρο με ευγενικό τρόπο. Η άποψή σας ειναι πολύ πολύτιμη.Σας ευχαριστούμε.
    Blogger Comment
    Facebook Comment

0 σχολια:

Δημοσίευση σχολίου

Παρακαλούμε κάντε το σχόλιο σας,η άποψή σας ειναι πολύ πολύτιμη γιά εμάς για να συνεχίσουμε.Σας ευχαριστούμε.