Σεξ: Οι γυναίκες πιο απελευθερωμένες από ποτέ!

sex-480-300
Τα στατιστικά δείχνουν ότι οι γυναίκες σήμερα έχουν τους διπλάσιους σεξουαλικούς συντρόφους σε σύγκριση με τις γυναίκες της δεκαετίας του ’90, καθώς η στάση τους σε θέματα σεξ είναι πολύ πιο απελευθερωμένη.

Δημοσκόπηση που πραγματοποιήθηκε στη Βρετανία σε εθνικό επίπεδο δείχνει ότι οι γυναίκες ηλικίας 16-44 ετών έχουν κατά μέσο όρο 7,7 ερωτικούς συντρόφους συνολικά στη ζωή τους, ενώ ο αριθμός το 2001 ήταν 6,5 και το 1991μόλις 3,7.

Οι άνδρες παραμένουν πιο φιλελεύθεροι σεξουαλικά σε σύγκριση με τις γυναίκες, όμως το χάσμα φαίνεται να γίνεται όλο και μικρότερο, καθώς οι γυναίκες έχουν γίνει πολύ πιο περιπετειώδεις σε σχέση με παλαιότερα.

Οι ειδικοί υποστηρίζουν ότι ένας σημαντικός παράγοντας που εξηγεί το φαινόμενο είναι οι αλλαγές στην αντιμετώπιση των γυναικών όσον αφορά θέματα σεξ, με την έννοια ότι περισσότερες γυναίκες είναι πλέον πρόθυμες να δηλώσουν ανοιχτά τον αριθμό των ερωτικών τους συντρόφων.

Η καθηγήτρια Αν Τζόνσον από το Πανεπιστημιακό Κολλέγιο του Λονδίνου και επικεφαλής της σχετικής μελέτης δήλωσε πως «η δυναμική στη σχέση των δύο φύλων έχει αλλάξει τα τελευταία 60 χρόνια». Υποστηρίζει πως αυτό αντικατοπτρίζει τη θέση των γυναικών, οι οποίες απολαμβάνουν πλέον μια σεξουαλική ζωή παρόμοια με των ανδρών. Κάτι τέτοιο θεωρείται μάλιστα αποδεκτό και από τα δύο φύλα.

Τα στατιστικά στοιχεία της δημοσκόπησης αποτελούν μέρος της Εθνικής Έρευνας για τις Σεξουαλικές Τάσεις και Συνήθειες (Natsal), η οποία πραγματοποιείται στη Βρετανία κάθε 

δέκα χρόνια. Η σχετική μελέτη δημοσιεύεται στο έγκριτο επιστημονικό περιοδικό Lancet.
loading...
Share on Google plus

Σχετικά με Unknown

Παρακαλούμε γράψτε το σχόλιο σας σχετικά με το 'αρθρο με ευγενικό τρόπο. Η άποψή σας ειναι πολύ πολύτιμη.Σας ευχαριστούμε.
    Blogger Comment
    Facebook Comment

0 σχολια:

Δημοσίευση σχολίου

Παρακαλούμε κάντε το σχόλιο σας,η άποψή σας ειναι πολύ πολύτιμη γιά εμάς για να συνεχίσουμε.Σας ευχαριστούμε.