ΑΥΤΕΣ ΕΙΝΑΙ ΟΙ 10 ΚΑΛΥΤΕΡΕΣ ΤΑΙΝΙΕΣ ΤΟΥ 2013!

media-480x300
Στον πυρετό της κούρσας των  Όσκαρ, το Αμερικανικό Ινστιτούτο Κινηματογράφου ψήφισε τις 10 καλύτερες ταινίες και τηλεοπτικές σειρές της φετινής χρονιάς. 

Οι ταινίες που κατέκτησαν μία θέση στη δεκάδα επιλέχτηκαν –όπως αναφέρει σε ανακοίνωσή του το Ινστιτούτο– επειδή «θεωρήθηκαν σημαντικά επιτεύγματα στην τέχνη της κινούμενης εικόνας».

Πρώτη στη λίστα είναι η νέα ταινία του Steve McQueen «12 Χρόνια Σκλάβος». Όσοι την είδαν, στοιχηματίζουν ότι θα φύγει με τα περισσότερα και τα πιο σημαντικά βραβεία Όσκαρ, ανάμεσα τους το Όσκαρ καλύτερης ταινίας και σκηνοθεσίας. Ακολουθεί ο «Captain Phillips» με τον Τομ Χανκς –τον συναντάμε δύο φορές στη λίστα– σε μία από τις καλύτερες ερμηνείες της καριέρας του.

Από τη λίστα δεν θα μπορούσε να λείπει η διαστημική περιπέτεια του Αλφόνσο Κουαρόν «Gravity», με πρωταγωνιστές τη Σάντρα Μπούλοκ και τον Τζορτζ Κλούνεϊ, αλλά ούτε η ρομαντική ταινία επιστημονικής φαντασίας του Σπάικ Τζόντζι με τίτλο «Her». Μετά από τέσσερα χρόνια ο 44χρονος Αμερικανός σκηνοθέτης επιστρέφει στα κινηματογραφικά πλατό και μας μεταφέρει στο κοντινό μέλλον και στην ιστορία ενός μοναχικού άνδρα –που ενσαρκώνει ο Γιοακίν Φοίνιξ– που βιώνει μια ουσιαστική σχέση με τη φωνή του υπολογιστή του.



Μία θέση στις δέκα καλύτερες ταινίες του 2013 –σύμφωνα με το Αμερικανικό Ινστιτούτο Κινηματογράφου– κατέκτησε και το ασπρόμαυρο road movie «Nebraska» του Ελληνοαμερικανού σκηνοθέτη Αλεξάντερ Πέιν, που είχε βραβευτεί στο φεστιβάλ των Καννών. 


Τη χρυσή δεκάδα συμπληρώνουν οι ταινίες «American Hustle», «Fruitvale Station», «Inside Llewyn Davis», «The Wolf of Wall Street» και «Saving Mr. Banks» (στην οποία συναντάμε και πάλι τον Τομ Χανκς). Στο φιλμ υποδύεται τον Walt Disney, που ετοιμάζεται να προσαρμόσει το μυθιστόρημα της Mary Poppins για τη μεγάλη οθόνη.


Συνοπτικά οι 10 ταινίες της χρονιάς.


«12 Years A Slave»

«American Hustle»
«Captain Phillips»
«Fruitvale Station»
«Gravity»
«Her»
«Inside Llewyn Davis»
«Nebraska»
«Saving Mr. Banks»
«The Wolf of Wall Street

Οι τηλεοπτικές σειρές που ξεχώρισαν είναι:


«The Americans»

«Breaking Bad»
«Game of Thrones»
«The Good Wife»
«House of Cards»
«Mad Men»
«Masters of Sex»
«Orange is the New Black»
«Scandal»
«Veep»
loading...
Share on Google plus

Σχετικά με Tromero.eu

Παρακαλούμε γράψτε το σχόλιο σας σχετικά με το 'αρθρο με ευγενικό τρόπο. Η άποψή σας ειναι πολύ πολύτιμη.Σας ευχαριστούμε.
    Blogger Comment
    Facebook Comment

0 σχολια:

Δημοσίευση σχολίου

Παρακαλούμε κάντε το σχόλιο σας,η άποψή σας ειναι πολύ πολύτιμη γιά εμάς για να συνεχίσουμε.Σας ευχαριστούμε.