Ο γύρος της Ευρώπης για τα καλύτερα γλυκά!

Η ζαχαροπλαστική είναι τέχνη και ανά την Ευρώπη υπάρχουν πολλά καταστήματα που το αποδεικνύουν. Ποια είναι όμως τα καλύτερα μέρη για να φάει συνοδέψει κανείς το...αγαπημένο του ρόφημα με ένα γλυκό που θα του μείνει αξέχαστο σε έξι πολύ τουριστικές ευρωπαϊκές χώρες;

Eccles cake στο Λονδίνο

Αφήστε στην άκρη τις εκδοχές που κυκλοφορούν στα σουπερμάρκετ και βάλτε πλώρη για τον φούρνο St John Bakery όπου σερβίρονται με τυρί τύπου Lancashire.
Croissant Ispahan στο Παρίσι
perierga.gr - Ο γύρος της Ευρώπης για τα καλύτερα γλυκά!
Το να δοκιμάσει κανείς κρουασάν αν βρεθεί στο Παρίσι είναι σχεδόν αυτονόητο. Όσοι γνωρίζουν όμως προτιμούν την ποικιλία Ispahan που σερβίρονται στο Pierre Hermes.


Medovnik στην Πράγα
perierga.gr - Ο γύρος της Ευρώπης για τα καλύτερα γλυκά!
Στρώσεις μελιού ανάμεσα σε κάτι από σαντιγί και συμπυκνωμένο γάλα. Δοκιμάστε το στο κατάστημα Cukrarna Hajek ή στο Café Savoy.
Cannoli στην Ιταλία
perierga.gr - Ο γύρος της Ευρώπης για τα καλύτερα γλυκά!
Αν βαρεθήκατε να τρώτε παγωτά στην Ιταλία, δοκιμάστε τα φημισμένα cannoli, με γέμιση από τυρί ρικότα. Τα καλύτερα θα τα βρείτε στη Σικελία, στο ζαχαροπλαστείο Laboratorio Pasticceria Roberto στην Taormina.
Fächertorte στη Βιέννη
perierga.gr - Ο γύρος της Ευρώπης για τα καλύτερα γλυκά!
Οι τουρίστες σπεύδουν στο ξενοδοχείο Sacher να δοκιμάσουν τη φημισμένη Sachertorte και να απολαύσουν την απόλυτη αυστριακή εμπειρία. Μπορείτε ακόμη να τη βρείτε στο φούρνο Gerstner στην οδό Kärntner στην καρδιά της αυστριακής πρωτεύουσας.
Prinsesstarta στη Σουηδία
perierga.gr - Ο γύρος της Ευρώπης για τα καλύτερα γλυκά!
Το «γλυκό της πριγκίπισσας» όπως είναι το όνομά του, προέρχεται από την προτίμηση που έδειχναν στο συγκεκριμένο γλυκό τρεις πριγκίπισσες της Σουηδίας. Δοκιμάστε ένα κομμάτι Prinsesstårta στο Taxinge Slott Café στο Nykvarn, μία ώρα έξω από τη Στοκχόλμη.
Εκτός συναγωνισμού τα ελληνικά γλυκά, δεν συμπεριελήφθησαν στη λίστα καθώς πιθανόατατα θα την καταλάμβαναν… ολόκληρη.
πηγή: news.gr
loading...
Share on Google plus

Σχετικά με Tromero.eu

Παρακαλούμε γράψτε το σχόλιο σας σχετικά με το 'αρθρο με ευγενικό τρόπο. Η άποψή σας ειναι πολύ πολύτιμη.Σας ευχαριστούμε.
    Blogger Comment
    Facebook Comment

0 σχολια:

Δημοσίευση σχολίου

Παρακαλούμε κάντε το σχόλιο σας,η άποψή σας ειναι πολύ πολύτιμη γιά εμάς για να συνεχίσουμε.Σας ευχαριστούμε.