Δράσεις για τουριστική ανάδειξη της Λεμεσού
 
Λεμεσός: Σε μια συνεχή κινητοποίηση η οποία, παρά την οικονομική κρίση, εφαρμόζεται μέσα από σειρά ενεργειών, βρίσκεται η Εταιρεία Τουριστικές Ανάπτυξης και Προβολής Λεμεσού (ΕΤΑΠΛ), με απώτερο στόχο την ανάδειξη όχι μόνο της πόλης αλλά και ευρύτερα της επαρχίας ως ξεχωριστού τουριστικού προορισμού.
Παράλληλα με την επιτυχημένη παρουσία της σε τουριστικές εκθέσεις και άλλες εκδηλώσεις στη Ρωσία και αλλού, η ΕΤΑΠΛ έχει προχωρήσει σε μια σειρά δράσεων στην Κύπρο οι οποίες θεωρείται βέβαιο ότι θα διαδραματίσουν καθοριστικό ρόλο στους στόχους που έχουν τεθεί για όσο το δυνατόν μεγαλύτερου αριθμού ξένων επισκεπτών καθ' όλη τη διάρκεια του έτους. Σ' αυτές τις δράσεις περιλαμβάνεται και η ετοιμασία έκδοσης ενός Οδηγού Παραλιών. Η ιδέα ξεκίνησε από τον φωτογράφο Ανδρέα Παπαδόπουλο ο οποίος είχε ετοιμάσει παρόμοιο υλικό για τις παραλίες της ελεύθερης περιοχής Αμμοχώστου και ειδικότερα του Πρωταρά.
 
«Μας άρεσε η φόρμουλα και είπαμε να συμβάλουμε για να γίνει μια έκδοση επίσημα, μάλιστα ο ίδιος ο φωτογράφος συναντήθηκε και με τον δήμαρχο της Λεμεσού από τον οποίο υπάρχει κάθε υποστήριξη» ανέφερε στον «Φ» η διευθύντρια της εταιρείας Μαρία Στυλιανού επισημαίνοντας ότι ο Ανδρέας Παπαδόπουλος ξεκίνησε από τον Ιούλιο να φωτογραφίζει παραλίες της Λεμεσού και αναμένεται ότι η έκδοση θα είναι έτοιμη την ερχόμενη άνοιξη και θα κυκλοφορήσει στα ελληνικά, αγγλικά και ρωσικά. Θα διατίθεται προς πώληση σε επαγγελματίες του τουρισμού, ως μια προσπάθεια της Εταιρείας Τουριστικής Ανάπτυξης Λεμεσού να αποκομίσει έσοδα σε μια περίοδο που τα κονδύλια από τον Κυπριακό Οργανισμό Τουρισμού, τον φορέα στον οποίο υπάγεται η ΕΤΑΠΛ, έχουν μειωθεί σε μεγάλο βαθμό.
Στο μεταξύ έχει ήδη ετοιμαστεί το φιλμάκι που επιμελήθηκε η ΕΤΑΛΠ στο οποίο αναδεικνύονται τα συγκριτικά πλεονεκτήματα της Λεμεσού ως τουριστικός προορισμός. Στα γυρίσματα συμμετείχαν οργανωμένες ομάδες και άλλοι εθελοντές προκειμένου να βγει ένα αποτέλεσμα που θα παρουσιάζει τα συγκριτικά πλεονεκτήματα της Λεμεσού με ποικίλες δραστηριότητες και ιδανικές συνθήκες που ικανοποιούν τον κάθε επισκέπτη.
 
Στόχος μέσω του φιλμ είναι να προβληθεί η Λεμεσός ως προορισμός που προσελκύει όχι μόνο για τον ήλιο και τη θάλασσα της, αλλά και πιο εξειδικευμένο τουρισμό όπως ο συνεδριακός, αθλητικός, πολιτιστικός, θρησκευτικός, τουρισμός κρουαζιέρων, γαμήλιος τουρισμός, τουρισμός υπαίθρου κ.ά. «Συγκεντρώθηκε πολύ υλικό το οποίο δεν θα πάει χαμένο, αλλά θα χωριστεί σε ενότητες για να κάνουμε φιλμάκια για εξειδικευμένα θέματα όπως οικογενειακές διακοπές, ιατρικός και αθλητικός τουρισμός κ.ά.» επισημαίνει η κ. Στυλιανού.
Γράφει: Χρήστος Χαραλάμπους.dpuf