ΠΕΝΕΝ: Καταγγέλλει τη ναυτιλιακή εταιρεία Andriamar Shipping για απλήρωτη εργασία

Η Διοίκηση της ΠΕΝΕΝ καταγγέλλει ότι συνεχώς εντείνονται τα φαινόμενα της απλήρωτης ναυτικής εργασίας χωρίς οι αρμόδιες αρχές του ΥΝΑ να παρεμβαίνουν για την εφαρμογή της κείμενης ναυτικής νομοθεσίας.

Τα τελευταία περιστατικά αφορούν τους Ναυτεργάτες των Δ/Ξ «PROMITHEAS» και «THISSEAS» της ναυτιλιακής εταιρείας ANDRIAMAR SHIPPING (Σκουζέ 14 Πειραιάς) στα οποία οι Ναυτεργάτες έχουν να πληρωθούν πάνω από 3 μήνες.

Στο πρώτο από τα δύο πλοία ήδη βρίσκεται σε επίσχεση εργασίας σύσσωμο το πλήρωμα της κουβέρτας και έχει ενημερωθεί σχετικά τόσο η αρμόδια υπηρεσία του ΥΝΑ (ΔΝΕΡ) όσο και το λιμεναρχείο της Ελευσίνας που βρίσκονται τα δύο πλοία.

Μάλιστα στην παράσταση των Ναυτικών στο λιμεναρχείο της Ελευσίνας ο εκπρόσωπος της εταιρείας τους απείλησε ότι θα διακοπεί η τροφοδοσία (σίτιση) και το ρεύμα στο πλοίο και για την έξοδό τους με την λάντζα θα επιβαρύνονται οικονομικά οι ίδιοι οι Ναυτικοί.

Όλα αυτά επειδή διεκδίκησαν τα δεδουλευμένα τους και αρνούνται να οδηγήσουν το πλοίο στο αγκυροβόλιο της Ελευσίνας!!!

Δυστυχώς σε αυτήν την απαράδεκτη μεθόδευση της παραπάνω ναυτιλιακής εταιρείας υπήρξε θετική συνδρομή και του Υπολιμενάρχη Ελευσίνας που υιοθέτησε και αναπαρήγαγε τους εκβιασμούς και τις απειλές προς το πλήρωμα!!!

Για την αχαρακτήριστη συμπεριφορά του ας τον κρίνει ο λαλίστατος κ. Βαρβιτσιώτης και η ηγεσία του Λιμενικού Σώματος που με τις δικές τους εντολές, ευλογίες και οδηγίες μετατρέπονται σε απολογητές της εφοπλιστικής αυθαιρεσίας καταστρατηγώντας την νομοθεσία και τις ΣΣΕ.

Απαιτούμε την άμεση παρέμβαση του ΥΝΑ για την εξόφληση των δεδουλευμένων των Ναυτεργατών των παραπάνω πλοίων και να σταματήσουν αμέσως την κοροϊδία σε βάρος του Ναυτεργατικού μας κόσμου.


zougla.gr
loading...
Share on Google plus

Σχετικά με Tromero.eu

Παρακαλούμε γράψτε το σχόλιο σας σχετικά με το 'αρθρο με ευγενικό τρόπο. Η άποψή σας ειναι πολύ πολύτιμη.Σας ευχαριστούμε.
    Blogger Comment
    Facebook Comment

0 σχολια:

Δημοσίευση σχολίου

Παρακαλούμε κάντε το σχόλιο σας,η άποψή σας ειναι πολύ πολύτιμη γιά εμάς για να συνεχίσουμε.Σας ευχαριστούμε.