Ποιοι είναι οι Μαρινάκης, Φέσσας και Βενιάμης που θα "χτυπούσαν" οι τρομοκράτες

marinakis

Ποιοι είναι οι Μαρινάκης, Φέσσας και Βενιάμης που θα "χτυπούσαν" οι τρομοκράτες Στο στόχαστρο τρομοκρατών 

βρισκόταν ο Βαγγέλης Μαρινάκης, όπως αποκάλυψαν σήμερα το απόγευμα ο Βασίλης Κικίλιας και ο αρχηγός της ΕΛΑΣ, μετά τη σύλληψη 30χρονου που φέρεται να είναι συνεργάτης του Νίκου Μαζιώτη.   

Ο εφοπλιστής και επιχειρηματίας έγινε ευρέως γνωστός από τη στιγμή που έγινε ιδιόκτητης και πρόεδρος της ΠΑΕ Ολυμπιακός το 2010. 

Ωστόσο, από το 1992 δραστηριοποιείται στο χώρο της ναυτιλίας. Ειδικότερα, από το 1992 έως το 1995 υπήρξε Εμπορικός Διευθυντής της ναυτιλιακής εταιρίας Capital Ship Management Corp και διήθυνε τις δραστηριότητητες των επιχειρήσεων που σήμερα αποτελούν την Capital Maritime. 

Από το Μάρτιο του 2007 είναι Πρόεδρος της ναυτιλιακής εταιρίας Capital Product Partners L.P., οι μετοχές της οποίας διαπραγματεύονται στο αμερικανικό χρηματιστήριο (Nasdaq:CPLP). Επίσης από το Μάρτιο του 2005 είναι Πρόεδρος και Διευθύνων Σύμβουλος της Capital Maritime & Trading Corp. Διετέλεσε Πρόεδρος του Διοικητικού Συμβουλίου και Διευθύνων Σύμβουλος της Crude Carriers Corp., εταιρίας συνδεδεμένης με την Capital Maritime, οι μετοχές της οποίας διαπραγματεύονταν στην αμερικανική χρηματιστηριακή αγορά της Νέας Υορκης (NYSE:CRU) από το Μάρτιο 2010 έως τη συγχώνευσή της με την Capital Product Partners L.P. το Σεπτέμβριο του 2011. 

Διαθέτει και άλλες σημαντικές επενδύσεις στον κλάδο της ενέργειας, της ναυτιλίας και του real estate. Στα ετήσια ναυτιλιακά βραβεία Lloyd’s List Greek Shipping Awards του 2009, η εταιρία του Capital Ship Management Corp. εξελέγη ως “Tanker Company of the Year”, ενώ τo 2010 ο Βαγγέλης Μαρινάκης βραβεύτηκε ως "Greek Shipping Newsmaker of the Year”. To 2013, στη λίστα των Lloyd's με τις 100 πιο σημαντικές προσωπικότητες της παγκόσμιας ναυτιλίας, κατατάχθηκε στην 73η θέση.


 
Η ζωή του
Ο Βαγγέλης Μαρινάκης γεννήθηκε στις 30 Ιουλίου 1967. Γεννήθηκε και μεγάλωσε στον Πειραιά. Ολοκλήρωσε τις προπτυχιακές του σπουδές στο Λονδίνο στη Διοίκηση Διεθνών Επιχειρήσεων, όπου και έλαβε μεταπτυχιακό Διεθνών Σχέσεων. 

Είναι γιος του εφοπλιστή Μιλτιάδη Μαρινάκη και της Ειρήνης Μαρινάκη (το γένος: Καρακατσάνη). Ο πατέρας του εξελέγη βουλευτής με την Ν.Δ. και ήταν ένας από τους βασικούς χρηματοδότες του Ολυμπιακού.

Σήμερα είναι πρόεδρος του Δημοτικού Συμβουλίου του Πειραιά. 
Ο Θεόδωρος Φέσσας είναι 63 ετών και είναι ένα από τα ονόματα επιχειρηματιών που σύμφωνα με τον υπουργό Προστασίας του Πολίτη, Βασίλη Κικίλια είναι στόχοςτρομοκρατών. Πρόσφατα εξελέγη Πρόεδρος του ΣΕΒ. Θεωρείται ότι ανήκει στη νεα γενιά των βιομηχάνων και είναι ιδιοκτήτης της πολύ επιτυχημένης εταιρείας Quest.
Γεννήθηκε στην Θεσσαλονίκη το 1951. Όμως μεγάλωσε στα Εξάρχεια με έναν πατέρα δημόσιο υπάλληλο και μια μητέρα δασκάλα.
Εκείνος, καλός μαθητής πέρασε στο Πολυτεχνείο στην Σχολή Μηχανολόγων Ηλεκτρολόγων. Πολύ καλός του φίλος από την σχολή, είναι ένα άλλο γνωστό όνομα του επιχερηματικού κόσμου, ο Γιώργος Κορωνιάς. 

Μόλις τελειώνει το Πολυτεχνείο, πηγαίνει στην Βρετανία και κάνει το μεταπτυχιακό του στο Μπέρμινγχαμ. Όταν πλέον επιστρέφει στην Αθήνα γίνεται επιστημονικός συνεργάτης του Πολυτεχνείου.Αρχικά, δημιουργεί μια εταιρεία που κάνει εισαγωγή εκτυπωτών και το 1981 ιδρύει την εταιρεία Info Quest, μια πολύ γνωστή εταιρεία στον τομέα της πληροφορικής.

Η Info Quest αναπτύσσεται και σε αυτή την προσπάθεια τον βοηθάει η σύζυγος και συνεταίρος του Ευτυχία Κουτσουρέλη.
Κάνουν μαζί 2 παιδιά, μια κόρη και έναν γιο.

Τα χρόνια περνούν και στην επαγγελματική ζωή του κ. Φέσσα μπαίνει ως συνεργάτης ο παλιός φίλος του Γιώργος Κορωνιάς. Του προσφέρει δουλειά και αρχίζει η συνεργασία τους η οποία όμως κρατάει πολύ λίγο γιατί ο Κορωνιάς δέχεται μια πολύ δελεαστική πρόταση και αναλαμβάνει την δημιουργία της Panafon - Vodafone.

Τα χρόνια που ακολούθησαν πολλές γνωστές εταιρείες πέρασαν από τα χέρια του: ΑCS Courier, Unisystems, Rainbow και Quest Energy.

Με την σύζυγό του χώρισαν μετά από πολλά χρόνια γάμου και μπήκε στην ζωή του η Μαρία Τσελέντη η οποία είναι και εκείνη στόχος των τρομοκρατών σύμφωνα με τον κ. Κικίλια. 
Ο Θεόδωρος Βενιάμης ως πρόεδρος της Ένωσης Ελλήνων Εφοπλιστών είναι ένας άνθρωπος χαμηλών τόνων που γενικότερα αποφεύγει τις κοσμικές εξόδους και δεν χαρακτηρίζεται εύκολος στην επικοινωνία του με τα μέσα μαζικής ενημέρωσης. 
Γεννήθηκε το 1950 στο Βροντάδο της Χίου και είναι γιος του χιώτη καπετάνιου, Λευτέρη Βενιάμη.

Ολοκλήρωσε τις σπουδές του στην Ανωτάτη Σχολή Εμπορικών Επιστημών στα 27 του και ίδρυσε τη ναυτιλιακή εταιρεία, Golden Union Shipping Co., μαζί με τον κ. Γιώργο Γαβριήλ, τον Χριστόφορο και τη Μαριάνθη Ανδρεάδη και τον Ισίδωρο Σαράντη. 

Την εποχή του 1980 η εταιρεία ασχολούνταν με τα τσιμεντάδικα πλοία έχοντας αναλάβει τη διαχείριση σκαφών για λογαριασμό των Τσιμέντων Ηρακλής. Στην πορεία των ετών η εταιρεία απέκτησε εξειδίκευση σε αυτό τον τομέα και άρχισε να επεκτείνεται και στα φορτηγά πλοία μεταφοράς χύδην και ξηρού φορτίου. 

Μεγάλη επιχειρηματική δράση έχει αναπτύξει τα τελευταία χρόνια στον τομέα των τηλεπικοινωνιών στον οποίο διατηρεί συμφέροντα στην εταιρεία Otesat-Maritel, μία εταιρεία που παρέχει υπηρεσίες επικοινωνίας στη ναυτιλία. 

Αξίζει να σημειωθεί ότι ο Θεόδωρος Βενιάμης ήταν ένας από τους πρώτους μετόχους της Marfin.

loading...
Share on Google plus

Σχετικά με Tromero.eu

Παρακαλούμε γράψτε το σχόλιο σας σχετικά με το 'αρθρο με ευγενικό τρόπο. Η άποψή σας ειναι πολύ πολύτιμη.Σας ευχαριστούμε.
    Blogger Comment
    Facebook Comment

0 σχολια:

Δημοσίευση σχολίου

Παρακαλούμε κάντε το σχόλιο σας,η άποψή σας ειναι πολύ πολύτιμη γιά εμάς για να συνεχίσουμε.Σας ευχαριστούμε.