Ραγδαίες εξελίξεις στην υπόθεση του Ψινάκη

Ραγδαίες εξελίξεις στην υπόθεση του Ψινάκη
Ραγδαίες είναι οι εξελίξεις στην υπόθεση του δήμου Μαραθώνα, από όταν αποφάσισε..
ο νέος δήμαρχος Ηλίας Ψινάκης να... «ξεσκονίσει» τα οικονομικά του δήμου, αφού πληροφορήθηκε ότι απομακρύνθηκαν όλοι οι σκληροί δίσκοι των ηλεκτρονικών υπολογιστών από το τμήμα Οικονομικών Υπηρεσιών του δήμου.
Συγκεκριμένα, διετάχθη προκαταρκτική έρευνα, για αδικήματα κακουργηματικής φύσεως στα οποία εμπλέκονται έξι άτομα, από την προϊστάμενη της Εισαγγελίας Αθηνών μετά τις καταγγελίες του κ. Ψινάκη στο διευθυντή της Δίωξης Ηλεκτρονικού Εγκλήματος Μανώλη Σφακιανάκη. 
Ωστόσο, οι ύποπτοι δεν συνελήφθησαν λόγω παρέλευσης του αυτόφωρου και θα κληθούν σήμερα να καταθέσουν στην Εισαγγελία. Να σημειωθεί πως μετά τις καταγγελίες του κ. Ψινάκη η Δίωξη Ηλεκτρονικού εγκλήματος πραγματοποίησε τα ξημερώματα της Τετάρτης ελέγχους στα σπίτια τριών αντιδημάρχων και δύο δημοτικών υπαλλήλων οι οποίες ήταν γραμματείς στο Δήμο, όπως επίσης και σε μία εταιρεία Πληροφορικής. Όπως προέκυψε, είχαν σβήσει τα αρχεία από τους υπολογιστές του Δήμου Μαραθώνα και είχαν μεταφέρει τα αρχεία σε σκληρούς δίκους στα σπίτια τους. Οι έλεγχοι έγιναν σε οικίες στο Νέο Βουτζά, το Μαραθώνα και τη Νέα Μάκρη. Το υλικό έχει μεταφερθεί στα Εγκληματολογικά Εργαστήρια για ανάλυση των δεδομένων. 
Η ανακοίνωση της ΕΛ.ΑΣ: Από τη Διεύθυνση Δίωξης Ηλεκτρονικού Εγκλήματος της Ελληνικής Αστυνομίας, στο πλαίσιο σχετικής παραγγελίας της Εισαγγελίας Πρωτοδικών Αθηνών, διερευνήθηκε υπόθεση παραβίασης υπολογιστικών συστημάτων, ψευδούς βεβαίωσης, νόθευσης εγγράφων και λοιπών πράξεων, σε Δήμο της Αττικής. Προηγήθηκε πρόσφατη καταγγελία, σύμφωνα με την οποία στο πλαίσιο ελέγχου από αρμόδιους δημοτικούς υπαλλήλους, διαπιστώθηκαν σημαντικές ελλείψεις σε τεχνικό εξοπλισμό (ηλεκτρονικοί υπολογιστές) από τα γραφεία της Διεύθυνσης Οικονομικών Υπηρεσιών του Δήμου καθώς και ενέργειες διαγραφής υπηρεσιακών ψηφιακών εγγράφων από ηλεκτρονικούς υπολογιστές. 
Σύμφωνα με την καταγγελία, τα ψηφιακά έγγραφα διαγράφηκαν από τους ηλεκτρονικούς υπολογιστές και διατηρήθηκαν αντίγραφά τους σε ψηφιακά μέσα αποθήκευσης (USB sticks), αντίγραφα των οποίων όμως δεν παραδόθηκαν σε υπάλληλο του Δήμου. Ενημερώθηκε άμεσα η Εισαγγελία Πρωτοδικών Αθηνών, η οποία παρήγγειλε τη διενέργεια προκαταρκτικής εξέτασης, στο πλαίσιο της οποίας πραγματοποιήθηκαν σήμερα το πρωί νομότυπες αστυνομικές έρευνες στις οικίες πέντε ημεδαπών. 
Συνολικά βρέθηκαν και κατασχέθηκαν ένας εξωτερικός σκληρός δίσκος και τέσσερις φορητές συσκευές αποθήκευσης (USB sticks), που θα αποσταλούν στη Διεύθυνση Εγκληματολογικών Ερευνών της Ελληνικής Αστυνομίας για περαιτέρω εργαστηριακή εξέτασή τους. Το προανακριτικό υλικό που συλλέχθηκε θα υποβληθεί στις αρμόδιες Εισαγγελικές Αρχές.

loading...
Share on Google plus

Σχετικά με Tromero.eu

Παρακαλούμε γράψτε το σχόλιο σας σχετικά με το 'αρθρο με ευγενικό τρόπο. Η άποψή σας ειναι πολύ πολύτιμη.Σας ευχαριστούμε.
    Blogger Comment
    Facebook Comment

0 σχολια:

Δημοσίευση σχολίου

Παρακαλούμε κάντε το σχόλιο σας,η άποψή σας ειναι πολύ πολύτιμη γιά εμάς για να συνεχίσουμε.Σας ευχαριστούμε.