Θύμα βανδάλων Φωτοβολταϊκό Πάρκο κοντά στο Αυγόρου

larnaka
Λάρνακα: ΛΙΓΕΣ ώρες μετά την τοποθέτησή της, άγνωστοι κατέστρεψαν μεγάλο μέρος περίφραξης κτήματος, που προορίζεται για εγκατάσταση Φωτοβολταϊκού Πάρκου από γερμανική εταιρεία. Οι άγνωστοι κατέστρεψαν περίφραξη μήκους 350 μέτρων και τουλάχιστον 150 σιδερένιους δοκούς.
Σύμφωνα με τις εξετάσεις της Αστυνομίας Αμμοχώστου, οι άγνωστοι έδρασαν τις πρώτες μεταμεσονύχτιες ώρες χθες, ενώ για να πετύχουν τον σκοπό τους, χρησιμοποίησαν… μόνο τα χέρια τους και οπωσδήποτε ήταν δύο, ίσως και περισσότεροι.
Την πρωτοφανή υπόθεση κατήγγειλε στο ΤΑΕ Αμμοχώστου ο συνιδιοκτήτης του Φωτοβολταϊκού Πάρκου, Κυριάκος Παπαγεωργίου από το Αυγόρου, κάτοικος Λεμεσού. Το κτήμα όπου σημειώθηκε ο βανδαλισμός βρίσκεται ένα χιλιόμετρο έξω από το Αυγόρου, πολύ κοντά στον δρόμο Αυγόρου - Φρενάρου, ο οποίος έχει κίνηση και κατά τις βραδινές ώρες, γεγονός που παραπέμπει σε πιθανό μένος κατά του ιδιοκτήτη από τους δράστες.
Όπως ανέφερε ο κ. Παπαγεωργίου η περίφραξη του κτήματος είχε ολοκληρωθεί μόλις στις 9 το βράδυ της Τετάρτης, λίγες ώρες δηλαδή πριν το συμβάν. Τη Δευτέρα θα αρχίσει η εγκατάσταση των φωτοβολταϊκών από απεσταλμένους της γερμανικής εταιρείας, γεγονός που υποχρεώνει τους ιδιοκτήτες του πάρκου να προβούν σε αντικατάσταση της καταστραφείσας περίφραξης, το αργότερο ώς την Κυριακή.
Το Φωτοβολταϊκό Πάρκο στο Αυγόρου θεωρείται ένα από τα μεγαλύτερα που θα γίνει στα Κοκκινοχώρια και η συνολική επένδυση, εκτός της αξίας της γης και της υποστηρικτικής υποδομής, θα ξεπεράσει τα 4 εκατ. ευρώ. Αυτό αναμένεται να είναι έτοιμο εντός του 2014, ενώ την τεχνική επίβλεψη του έργου θα έχουν απευθείας οι Γερμανοί κατασκευαστές των φωτοβολταϊκών κάτοπτρων και μηχανισμών.
Σύμφωνα με επιπρόσθετες πληροφορίες του «Φ», οι έρευνες της Αστυνομίας σε σχέση με την υπόθεση κινούνται ήδη προς συγκεκριμένες κατευθύνσεις και υπάρχουν θετικές προοπτικές για εξιχνίασή της. Οι ζημιές από την καταστροφή της περίφραξης ξεπερνούν τις 3.000 ευρώ. Ήδη από χθες το απόγευμα άρχισαν εργασίες για τοποθέτηση νέας περίφραξης και σιδεροδοκών στη νοτιοδυτική πλευρά του Πάρκου, όπου σημειώθηκε ο βανδαλισμός.
Γράφει: Πάμπος Βάσιλας
Πηγή: philenews.com
loading...
Share on Google plus

Σχετικά με Tromero.eu

Παρακαλούμε γράψτε το σχόλιο σας σχετικά με το 'αρθρο με ευγενικό τρόπο. Η άποψή σας ειναι πολύ πολύτιμη.Σας ευχαριστούμε.
    Blogger Comment
    Facebook Comment

0 σχολια:

Δημοσίευση σχολίου

Παρακαλούμε κάντε το σχόλιο σας,η άποψή σας ειναι πολύ πολύτιμη γιά εμάς για να συνεχίσουμε.Σας ευχαριστούμε.