Βρέθηκε γιγαντιαία χελώνα στον Αμαζόνιο! [ΕΙΚΟΝΑ]

Η μεγαλύτερη χελώνα στον κόσμο βρέθηκε στον Αμαζόνιο ...
Η ηλικία της είναι περίπου529 ετών, με ύψος 17.983m και βάρος 362,87 kg
Η χελώνα red rimmed ή red-foot ή red-legged ή Βραζιλιάνικη γιγάντια χελώνα ή αλλιώς χελώνα του δάσους της Νότιας Αμερικής , καθώς και τα τοπικά ονόματα που έχει πάρει όπως Morrocoy , woyamou ή wayamo , ή κάποια παραλλαγή του jabuta . Πολλά από τα τοπικά ονόματα είναι κοινά με το αντίστοιχο χελώνα red-foot (κόκκινα πόδια) . Αυτοί οι τύποι χελώνας μεγάλου μεγέθους  βρίσκονται πάντα στο Αμαζόνιο , οι περισσότερες από αυτές βρίσκονται στο Περού , τη Βραζιλία , την Κολομβία , τη Βενεζουέλα , και ούτω καθεξής, οι ενήλικες συχνά φτάνουν σε μήκος 3m , ωστόσο αυτή είναι πολύ μεγαλύτερή . Οι θηλυκές χελώνες, είναι μεγαλύτερες και πιο πολλές από ό, τι οι αρσενικές χελώνες , οι ενήλικες χελώνες τρέφονται εξ ολοκλήρου από φυτά.
Κύρια διατροφή τους είναι ένα φυτό που είναι σε μεγάλη ποσότητα στην περιοχή Chtac στην επαρχία της Βραζιλίας . Αυτά τα λουλούδια αυτού του φυτού έχουν ένα γονίδιο που προωθεί την αυξημένη κυτταρική ζωή επιτρέποντας έτσι σε αυτούς που τα καταναλώνουν να έχουν μεγαλύτερη διάρκεια ζωής .
Ή πρώτη φορά που ανακαλύφθηκε στο σύγχρονο κόσμο τέτοια χελώνα ήταν το 1892 από τον Haughton ο οποίος ήταν ο τελευταίος που την είχε δει στον αιώνα .
Οι φωλιές συνήθως του είδους αυτού είναι παρόμοιες με εκείνες των θαλάσσιων χελωνών . Ακριβώς όπως οι θαλάσσιες χελώνες μαζεύονται, συναντώνται σε μεγάλους αριθμούς ώστε να μπορούν να ταξιδεύουν σε κατάλληλες περιοχές ωοτοκίας . Το θηλυκό γεννά τα αυγά του στις αμμώδεις όχθες που εκτίθενται όπου υπάρχει μόνο η ξηρή εποχή , αλλά υπάρχουν σχετικά λίγες τέτοιες θέσεις . Η χρονική στιγμή που συμβαίνει αυτό είναι κατά τη διάρκεια της νύχτας όπου βγαίνουν στις αμμώδεις όχθες  για να γεννήσουν τα αυγά τους και να πάνε πίσω στη θάλασσα , τα οποία μπορούν να ανέρχονται από 90 έως 100 αυγά με μαλακό κέλυφος . και στη συνέχεια επιστρέφουν στο βιότοπο τους, όπου ανήκουν. Το νεογνό όταν εκκολαφθεί είναι περίπου 5 εκατοστά και μετά την γέννα τρέχει κατευθείαν στο νερό , αλλά έκαναν την εμφάνισή τους πολλά αρπακτικά ζώα ,με αποτέλεσμα να μπορούν μόνο περίπου 5%  του συνόλου να φτάσει την ενηλικίωση. Αυτό είναι ένα είδος υπό εξαφάνιση και προστατεύεται.
../news_data/1534/2.jpg
loading...
Share on Google plus

Σχετικά με Tromero.eu

Παρακαλούμε γράψτε το σχόλιο σας σχετικά με το 'αρθρο με ευγενικό τρόπο. Η άποψή σας ειναι πολύ πολύτιμη.Σας ευχαριστούμε.
    Blogger Comment
    Facebook Comment

0 σχολια:

Δημοσίευση σχολίου

Παρακαλούμε κάντε το σχόλιο σας,η άποψή σας ειναι πολύ πολύτιμη γιά εμάς για να συνεχίσουμε.Σας ευχαριστούμε.