Πρόωρες εκλογές «βλέπει» ο Economist

proores-ekloges
Τα χρονικά περιθώρια στενεύουν και οι “ευκαιρίες” της κυβέρνησης Σαμαρά να προκηρύξει πρόωρες εκλογές εξαντλούνται.

Μπορεί αρχικά η “απειλή” της Χρυσής Αυγής για παραίτηση των ΚΟ από τη Βουλή να είχε θορυβήσει την κυβέρνηση καθώς φοβόταν αναταραχή και αποσταθεροποίηση, ωστόσο αργότερα είδαν ότι τελικά αυτό θα ήταν μία ευκαιρία για να μείνει εκτός Βουλής η νεοναζιστική οργάνωση, χωρίς συνταγματικές απαγορεύσεις και δικαστήρια.
Αν ο εγκληματικός χαρακτήρας της Χρυσής Αυγής αποδειχθεί και νομικά, ο Αντώνης Σαμαράς θα μπορούσε να προκηρύξει πρόωρες εκλογές εντός του 2014, θεωρώντας ότι έχει ενισχυθεί η θέση της ΝΔ, αναφέρει ο Economist, επιβεβαιώνοντας σχετικό δημοσίευμα του Sofokleousin.gr, το οποίο ανέφερε ότι η κυβέρνηση οδεύει όλο πιο κοντά στις κάλπες.
Ωστόσο, ο ΣΥΡΙΖΑ “βλέπει” τις κάλπες πιο γρήγορα από ότι ο Economist. Η αξιωματική αντιπολίτευση όχι μόνον θεωρεί βέβαιο ότι εκλογές θα γίνουν τον Νοέμβριο, αλλά έχει προσδιορίσει και ημερομηνία: Στην έκτακτη συνεδρίαση της Πολιτικής Γραμματείας του κόμματος το Σάββατο, ο Αλέξης Τσίπρας είπε σχεδόν μετά βεβαιότητας ότι θα γίνουν στις 3 Νοεμβρίου και ότι θα προκηρυχθούν μόλις ο πρωθυπουργός επιστρέψει από τις ΗΠΑ. Ο εκλογικός μηχανισμός του κόμματος έχει τεθεί ήδη σε ετοιμότητα.
Ο economist τονίζει ότι, αν η νομική οδός δεν αποδειχθεί πρόσφορη, ο Έλληνας πρωθυπουργός κινδυνεύει να κατηγορηθεί για αντιδημοκρατικές μεθόδους, προσθέτει το άρθρο, χαρακτηρίζοντας οξύμωρο ένα τέτοιο ενδεχόμενο, δεδομένων των τακτικών της Χ.Α.
Το δημοσίευμα χαρακτηρίζει τη Χ.Α. ως αντισημιτικό, ομοφοβικό, και ρατσιστικό μόρφωμα ιδιαίτερα επιρρεπές σε πράξεις βίας και κάνει επιγραμματική αναφορά στην ιστορία της από τη δεκαετία του 1980 μέχρι και το 1993, οπότε και δηλώθηκε από τον Νίκο Μιχαλολιάκο, ως πολιτικό κόμμα στη δικαιοσύνη.
Παράλληλα, γίνεται εκτενής αναφορά στη βίαιη επίθεση του εκπροσώπου Τύπου και βουλευτή της Χ.Α., Ηλία Κασιδιάρη, εναντίον των εκπροσώπων του ΚΚΕ και του ΣΥΡΙΖΑ, Λιάνας Κανέλλη και Ρένας Δούρου, σε τηλεοπτική εκπομπή το 2012, με έμφαση στο ότι άσκησε βία κατά γυναικών.
Η Χρυσή Αυγή, σημειώνει ο Economist, παραλληλίζεται από την ελληνική δικαιοσύνη με μία στρατιωτικού τύπου οργάνωση, κάτι το οποίο σημαίνει ότι η ηγεσία της γνωρίζει κάθε κίνηση και κάθε επίθεση την οποία εκτελούν τα μέλη της.
loading...
Share on Google plus

Σχετικά με Tromero.eu

Παρακαλούμε γράψτε το σχόλιο σας σχετικά με το 'αρθρο με ευγενικό τρόπο. Η άποψή σας ειναι πολύ πολύτιμη.Σας ευχαριστούμε.
    Blogger Comment
    Facebook Comment

0 σχολια:

Δημοσίευση σχολίου

Παρακαλούμε κάντε το σχόλιο σας,η άποψή σας ειναι πολύ πολύτιμη γιά εμάς για να συνεχίσουμε.Σας ευχαριστούμε.