Η Μέρκελ θέλει να δοθούν επιπλέον εξουσίες στην ΕΕ

merkel

Η καγκελάριος της Γερμανίας Άνγκελα Μέρκελ θέλει να δοθούν επιπλέον εξουσίες στην Ευρωπαϊκή Επιτροπή όσον αφορά την οικονομική και την χρηματοπιστωτική πολιτική και εργάζεται για την εξέλιξη των ευρωπαϊκών συνθηκών προς αυτήν την κατεύθυνση, σύμφωνα με το αυριανό τεύχος του «Der Spiegel».

Το γερμανικό περιοδικό, επικαλούμενο πηγές που πρόσκεινται στην γερμανική κυβέρνηση, προσθέτει ότι η καγκελάριος συζήτησε για το θέμα αυτό την Πέμπτη το βράδυ με τον πρόεδρο του Ευρωπαϊκού Συμβουλίου Χέρμαν Βαν Ρόμπαϊ, κατά τη διάρκεια δείπνου στο Βερολίνο.

Ερωτηθείς πάνω στο θέμα αυτό από το Γαλλικό Πρακτορείο, ένας εκπρόσωπος της γερμανικής κυβέρνησης απάντησε: «Οι σκέψεις μας για την μελλοντική εξέλιξη της οικονομικής και νομισματικής ένωσης είναι γνωστές εδώ και καιρό. Τώρα, μετά τις εκλογές θα συνεχίσουμε σε αυτήν την κατεύθυνση».

Ο ίδιος δεν θέλησε να σχολιάσει σχετικά με την συζήτηση που είχε η Μέρκελ με τον Ρόμπαϊ.

Στο προεκλογικό πρόγραμμα των συντηρητικών της Μέρκελ ετίθετο ήδη ζήτημα ενίσχυσης των εξουσιών της Ευρωπαϊκής Επιτροπής.

Την Δευτέρα, η Γερμανίδα καγκελάριος αναμένεται να συναντήσει στο Βερολίνο τον πρόεδρο της Ευρωπαϊκής Επιτροπής Ζοζέ Μανουέλ Μπαρόζο, πριν από την σύνοδο κορυφής της Ε.Ε. που θα γίνει στις 24 και στις 25 Οκτωβρίου.
loading...
Share on Google plus

Σχετικά με Tromero.eu

Παρακαλούμε γράψτε το σχόλιο σας σχετικά με το 'αρθρο με ευγενικό τρόπο. Η άποψή σας ειναι πολύ πολύτιμη.Σας ευχαριστούμε.
    Blogger Comment
    Facebook Comment

0 σχολια:

Δημοσίευση σχολίου

Παρακαλούμε κάντε το σχόλιο σας,η άποψή σας ειναι πολύ πολύτιμη γιά εμάς για να συνεχίσουμε.Σας ευχαριστούμε.